589 files in 11 albums with 0 comments viewed 155,678 times |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Random files |

Onion flower357 views
|
|

Biryani296 views
|
|

Pickled Mango172 viewsMango op azijn/bloedsinaasappelsap
|
|

Dokoen-Lemet170 viewsCassava with grated coconut and sugar, (white sugar and gula jawa) steamed in banana leaf:
500 gr of grated cassava
25 gr cornstarch
75 gr sugar
1/4 grated fresh coconut (slightly young)
25 gr brown sugar (gula jawa
Salt & vanilla to taste
Banana leaf.
Steam: around 30 min
|
|

Porchetta212 views
|
|

Handmade roses163 views
|
|

Kue Lapis105 viewsIndonesian Lapis
|
|

Handmade rose82 views
|
|
Last additions |

Broodtaart2 viewsOud wit brood, melk, eieren, kokosbloesemsuiker/tonkabonensuiker, kaneel, amandel schaafsel, amandel essence, roomboter, sukade, bigarreaux, rum rozijnen, vanillesuiker en suikermuisjes
|
|

Tiramisu1 views550 gram Mascarpone
10 zakjes Vanille suiker (totaal 80 gram)
4 Eieren maat M (splitsen)
200 ml Marsala. Ik gebruik 100 ml
350 ml Sterke koffie. Ik gebruik 175 ml
Savoiardi. Ik gebruik vaak lange vinger koekjes
Ongezoete Cacao
Leg klaar: Af gekoelde koffie met marsala mengen.
Au bain marie eigeel en vanille suiker dik en romig kloppen.
Mascarpone hierna erdoor (let op! kort) kloppen.
Klopt eiwitten stijf en spatel! deze door de mascarpone mengsel.
Doop kort de savoiardi/lange vingers in koffie/marsala en sorteer laag voor laag (suikerlaag naar beneden gericht).
Tiramisu aantal uren (liefst 1 dag) in de koeling laten opstijven. Breng m.b.v zeef Cacao aan voor het serveren.
|
|

Surinaamse Pom met bloedsinaasappel8 viewsGeïnspireerd door youtube recept van: Food fashion travel
Pom gemaakt met o.a bloedsinaasappelsap en chinese vruchten
|
|

Rogni-Roghni-Rohagani Naan Bread108 views
|
|

Roghni Naan105 viewsDough: 500 gr All purpose flour (i used type 00), half tbs salt, 1 tsp sugar, half tsp baking soda, 1 tsp instant yeast, half cup yogurt, 1 tbs ghee, around 1 cup warm milk (maybe less depending which flour you use) mix all let it rest 20 min, After 20 min add 1 tbs oil and rest 3-4 hours. Holes in the dough made these with backside of wooden spoon. Also brushed it with Egg/milk mixture and sesamy seeds and baked it in the oven 220 C
|
|

Cake Rusk121 views
|
|

Fijne Bojo107 viewsBojo zonder ei en essences e.d:
1 kg geraspte cassave/1 kg grated cassava
1 blik ONGESUIKERDE melk/1 tin can evaporated milk
1 blik GESUIKERDE melk/1 tin can sugared condensed milk
1 blik kokosmelk/400 ml coconutmilk
100 gr gesmolten roomboter/100 gr melted butter
115 gr suiker/115 gr sugar
50 gr vers geraspte kokosnoot/50 gr freshly grated coconut
Oven: 190-200 C time depending on size baking tin (large tin will take around 1 hour)
|
|

Surinaamse Lapis109 views
|
|