573 files in 11 albums with 0 comments viewed 128,476 times |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Random files |

Marzipan Cake518 views
|
|

Bara366 views
|
|

Chicken with mango sauce273 viewsLooks better than it tasted.
|
|

Bhata chokha/aardappel-kip/terrie sambel/aardappel sambel200 views
|
|

Pastry Fruit Cake158 views
|
|

Pandan/passion fruit/strawberry cake182 views
|
|

Surinaamse Goelgoella/Gulgulla147 views
|
|

Carolina Red Reaper100 views
|
|
Last additions |

Surinaamse Lapis6 views
|
|

9 views
|
|

Surinaamse Lapis12 views
|
|

Lesoen (knoflook) Palak Paneer15 views*In 4 eetlepels mosterdolie
*1 theelepel komijn toevoegen en 2 gedroogde rode chilli pepers
*3 grote tenen knoflook en 1 cm gember stukje fijngemalen, 1 of 2 groene chilli peper met 1 eetl water toevoegen (water zorgt dat het niet snel aanbrand) dit alles lichtbruin bakken
*1 zeer fijn gesneden middelgrote ui toevoegen
*scheutje water toevoegen als alles bruin is
*halve theel kurkuma en 1 theel kashmiri chilli poeder toevoegen en 2 ontvelde middel grote tomaten in grove stukken
*1,5 theel zout (of naar smaak) en deksel op de pan voor 2 min. plet de tomaten fijn en hoe vuur middelhoog. Weer deksel erop en garen tot olie zich scheid van de tomaten.
*1 theel zwarte peper en 2 theel korianderpoeder toevoegen
*400 - 500 gram fijn gesneden spinazie en NIET MENGEN, deksel erop en deze een kier open laten voor 2 minuten, hierna kan je deze mengen. Zodra de spinazie water loslaat kan je deze fijn pletten. Koken tot olie boven te zien is (na ongeveer 10 min) middel hoog vuur. Het zal hierna ingedikt zijn.
*voeg nu 1 eetl meel toe en gaar dit goed aantal minuten, ook zal plakt het aan de onderkant iets, dat komt goed
*na 2 min voeg je 1 eetlepels yoghurt toe en meng goed.
*Voeg hierna een halve cup GEKOOKT water en nu vuur laag
*1 theel garam masala en 1 theel kasuri methi erbij doen
*Hierna mag 300 gr paneer in stukken erbij (hoe je zelf wil gewoon zo of eerst apart gebakken, ik had gebakken gezet), niet roeren/mengen. en deksel op de pan op een kier.
*in een apart klein pannetje 1 eetlepel ghee en fruit tot bruin 3 tenen knoflook in schijfjes gesneden en 1 theel kashmiri chili poeder en voeg dit toe aan de spinazie en maak af met wat fijngesneden verse koriander.
|
|

Shanu 7 views
|
|

Blackforrest Cake12 views#For the love of Morjon Sardines :)
|
|

Persaad/Halwa19 views150 gr griesmeel 10 min droog roosteren middelhoog vuur en continu roeren, 3 eetlepels gesmolten ghee toevoegen en verder 8 a 10 min garen.
In andere pan 600 ml/gr volle melk koken met 4 kruidnagels, 150 gr rietsuiker (best zoet, kan minder) en half theelepel vanille essence. De griesmeel/ghee op middelhppg vuur laten en dan al roerend melkmengsel toevoegen tot gewenste dikte. Let op na afkoelen dikt het verder in. Optioneel garneren met amadelschaafsel.
|
|

Cassave/zoete aardappel Bojo39 views(Witte zoete aardappel)
|
|